Policem elastik

POLICEM ELASTIKRelit

Policem prajmer

Kalkulator potrošnje:

Potrebna količina:
Relit

Količine prikazane u rezultatu mogu imati odstupanja zbog različitih tipova, hrapavosti i upojnosti podloge.

Policem elastik Policem elastik Policem elastik Policem elastik Policem elastik Policem elastik

Hidroizolacija

Policem elastik je dvokomponentni, polimerom modifikovani, cementni malter, koj se sastoji od tečnog polimera i cementa, posebno selektovanih punila kontrolisanog upijanja i specijalnih aditiva za vodoodbojnost i vodonepropusnost. Namenjen je za: unutrašnju i spoljašnju hidroizolaciju vodopropustljivih materijala kao što su: beton, cementni malter, cigla, penobeton; zaštitu betonskih konstrukcija od uticaja soli za odmrzavanje i efekata mržnjenja i otapanja. Policem elastik se proizvodi u osnovnoj sivoj boji.

Površina na koje se nanosi Policem elastik mora biti čvrsta, otprašena, odmašćena, suva. Slabo vezane delove podloge i stare premaze u fazi odvajanja mehanički odstraniti. U posudu odgovarajuće zapremine (prema veličini pakovanja kompleta) prvo sipati komp. A (koja se pre sipanja dobro promućka) a potom komp. B (postepeno se sipa u tečnost uz konstantno mešanje da se čestice praha ne bi zalepile za dno posude). Mešanje vršiti pri malom broju obrtaja (oko 300 - 500 o/min.). Mešanje traje 3 min. Potom ostaviti da materijal odstoji 10 minuta nakon čega materijal treba promešati još 1 min. Policem elastik se nanosi pomoću nazubljene lopatice ili metalne lopatice u dva sloja minimalne ukupne debljini 2 mm, sa vremenskim razmakom između slojeva 5 - 12 časova. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Optimalna radna temperatura vazduha tokom nanošenja i očvršćavanja treba da je između +8°C i +30°C.

1.8 kg/m²/mm.

25 kg (komp. A + komp. B)

12 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži u originalnom netvorenom i neoštećenom pakovanju na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti, uz uslov da tečna komponent ne zaledi.